Noter Yeminli Tercüman
Noter yeminli tercüman ile yeminli tercüman arasında fark yoktur. Noter yeminli tercüman, ( yeminli tercüman) her iki dili (kaynak dil-hedef dil) ve konusunu çok iyi bilen, noterler tarafından yetkilendirilmiş kişilerdir.
Noter yeminli tercüman kimdir?
Noter yeminli tercüman, noter tarafından yemin zaptı imzalatılan kişilere denir. Yeminli tercüman olan kişinin hangi noterde yemin zaptı var ise, o noter yeminli tercümeleri onaylar.
Noterler tercüme belgelerinin aslını ve çevirisini birlikte imzalar.
Noter, yeminli tercüman olacak kişinin, belirli bir alanda uzmanlaşmış olmasını kabul ederse bu kişilere yemin zaptı imzalatır.
Noter yeminli tercüman neden önemlidir?
Noter yeminli tercümanlar, resmi belgelerin çevirisini aslına uygun ve doğru bir şekilde yaparlar. Eksik veya yanlış tercüme nedeniyle hukuki sorunlar ile karşılaşmanız çok yüksektir. Noter yeminli tercüman yaptıkları tercümelerden mahkemelere karşı sorumludur.
Noter yeminli tercüman görevi nedir?
Belgelerin doğru ve aslına uygun bir şekilde tercümesi yapılması gerekir.
Yeminli tercüman tarafından hangi belgeler tercüme yapılır?
Nüfus kayıt örneği, sözleşmeler, mahkeme kararları, ticaret sicil gazetesi, vekâletnameler, vergi levhası, kimlik, ehliyet, pasaportlar, formül a doğum belgesi, formül b evlilik belgesi, diploma, transkriptler, diploma, yüksek lisans diploması, doktora diploması, transkript, lisans transkript, doktora transkript, konsolosluk belgeleri, ehliyet, boşanma belgesi, doğum belgesi, aile nüfus kayıt örneği, imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi, hastane heyet raporu, hasta raporu, pasaport, boşanma kararları, evlilik belgesi, bekârlık belgesi, askerlik belgesi, bonservis, kimlik belgesi, öğrenci belgesi, patent belgeleri, distribütörlük anlaşmaları, yurtdışı ihale dosyaları, banka belgeleri, şirket yönetim kurulu kararları, marka tescil belgeleri, boşanma kararları, mahkeme kararları, vasiyetname, vekaletname, aile cüzdanı, nüfus cüzdanı, nüfus kayıt örneği, doğum belgesi, heyet raporu….
Yeminli tercüme nasıl yapılır?
Noter yeminli tercümanlar, belgenin orijinal belgelere göre tercüme yaparlar. Tercüme ve orijinal belgelerini imzalarlar. Tercüme belgesi üzerine tercüme tarihi, yeminli tercüman adı, soyadı, tercüme bürosu kaşesi kullanılır.
Noter yeminli tercüman olma şartları nelerdir?
Orijinal belgenin dili ve çeviri dilini, konusunu çok iyi bildiği belgeleri (üniversite diploması ve dil sertifikası) ile notere başvuru yapabilirler. Noter bu belgeleri inceler. Uygun gördüğü kişilere noter yemin zaptı imzalatır.
Noter yeminli tercümanlar nerede çalışır?
Noter yeminli tercümanlar genellikle Home Office veya tercüme bürolarında çalışırlar.
Noter yeminli tercüman fiyatları nasıl hesaplanır?
Noter yeminli tercümanların fiyatları, belgenin çeviri dilleri, sayfa sayısı, (karakter sayısı) konu zorluğu ve teslim süresine göre değişebilir.
Noter yeminli tercüman ile tercüman arasındaki fark nedir?
Belgelere noter yapılacak ise mutlaka tercümenin yeminli tercüman tarafından yapılması zorunludur. Tercüman tarafından yapılan tercümeleri noter onaylamaz.
Yeminli tercüman kime denir?
Noter tarafından yemin zaptı ile yetkilendirilen, her iki dili ve konuyu bilen doğru ve eksiksiz tercüme yapan kişiye yeminli tercüman denir.
Noter yeminli tercüman nasıl olunur?
Noter yeminli tercüman olmak için her iki dili iyi bilen üniversite mezunu olması gerekir.
Yeminli tercümanlar, belirli bir alanda uzmanlaşmış, her iki dili bilen kişilerdir. Belgelerin doğru ve aslına uygun tercümeleri yaparlar.
Yeminli tercüman dilleri hangileridir?
İngilizce, Fransızca, Almanca, Romence, Arapça, Boşnakça, Rusça, Norveççe, Japonca, Sırpça, Ukraynaca, Çince, Macarca, Hırvatça, Bulgarca, Latince, Lehçe, Makedonca, Slovakça, Flamanca, Çekçe, Farsça, Özbekçe, Portekizce, İbranice, Danca, Azerice, Yunanca, Korece, İspanyolca, Arnavutça, Ermenice, İsveççe, Slovence, Türkmence, Fince, Kazakça, Gürcüce, Letonca, İtalyanca, Osmanlıca Rumca…..,
Noter yeminli tercüman hizmeti verdiğimiz şehirler
Kayseri, Burdur, Ankara, Bursa, Kırşehir, Gümüşhane, Çanakkale, Van, Bolu, Malatya, Antalya, Bartın, Artvin, Kocaeli, Aydın, Eskişehir, Kırklareli, Balıkesir, Karaman, Hatay, Kırıkkale, Hakkâri, Batman, Kütahya, Manisa, Iğdır, Denizli, Ordu, Gaziantep, Bitlis, Adıyaman, Kastamonu, Mersin, Aksaray, İzmir, Siirt, Tunceli, Diyarbakır, Amasya, Edirne, Erzurum, Muğla, Muş, Ardahan, Nevşehir, Rize, Zonguldak Kars, Afyonkarahisar, Sivas, Ağrı, Şırnak, Bilecik, İstanbul, Isparta, Kahramanmaraş, Sakarya, Mardin, Yalova, Çorum, Bingöl, Giresun, Şanlıurfa, Konya, Uşak, Trabzon, Çankırı, Tekirdağ, Tokat, Yozgat, Elazığ, Karabük, Kilis, Osmaniye, Adana, Düzce, Samsun, Erzincan Sinop Bayburt,,